والاستریت درحال طی روزهای خونین خود است. بازار سهام آمریکا درحال طی بد ترین روزهای خود در سالیان اخیر است، اکنون اقتصاددانهای فرنگی، بیشاز پیش جهان را درحال حرکت به سمت یک رکود عظیم اقتصادی میدانند.
درحالی که اقتصاد ایالات متحده اینطور تحت فشار قرار گرفته، چین هم مشغول دست و پنجه نرم کردن با بحرانهای شکل گرفته در حوزه املاک و مستغلات است. برای وصف میزان جدیت این بحران میتوان گفت که حتی ممکن است به پایان حکومت حزب کمونیست در چین منجر شود.
انگلیس نیز، از بحران اقتصادی در امان نیست. و اکنون با 10 درصد تورم که در 40 سال گذشتهی این کشور بیسابقه بوده مشغول دست و پنجه نرم کردن است.
تاثیر رکود اقتصادی بر ایران
به شکل کلی علائم اقتصادی جهان -با توجه به کند شدن روند رشد اقتصادی اغلب کشور ها- نگران کننده است. البته که به چاه افتاده را هراسی از سقوط نیست، و اقتصاد کشور ما چیزی برای از دست دادن ندارد.
اما؛ بحران فعلی چین + بحران آمریکا + احتمال رکود در اروپا اگر سبب (=) سقوط قیمت نفت شود، قطعا مشکلات عمدهای را برای اقتصاد ایران در سال میلادی 2023 رقم خواهد زد. *
همچنین تحلیلگران اقتصادی، رشد کشور های عضو G20 (20اقتصاد بزرگ دنیا**) را در فاصله 2021 تا 2023، منفی و تحلیل رفته پیشبینی میکنند. که با توجه به این عامل نیز احتمال رکود جهانی دور از انتظار نیست.*4
*سیاست راهبردی ابراهیم رئیسی برای مقابله با این بحران، کسب اطمینان از نهار خوردن تمامی کارکنان بانک مرکزی بوده.
**گروه G20 مشکل از وزرای اقتصاد و رئیسهای بانکهای مرکزی 20 اقتصاد برتر دنیاست که در مجموع 85% از کل اقتصاد جهان را دارا هستند.
***این بحران اقتصادی شکل گرفته در آمریکا، به شکل قطعی بر تصمیم دولت بایدن درخصوص برجام تاثیر خواهد گذاشت.
****این نمودارهای منفی مختص تمامی کشورهای G20 نبوده و از میان آنها عربستان با رشد 5.9ناشی از فروش نفت، و ژاپن، سنگاپور استثنا هستند.
خبر مرتبط
نظر بنیانگذار هواوی درباره رکود اقتصادی
بنیانگذار هواوی -از سه تولین کننده بزرگ تلفن همراه- گفته: هیچ نقطه روشنی برای اقتصاد دنیا، در 3تا 5 سال پیشرو قابل تصور نیست و ما درحال ورود به دوره تاریخی دردناکی هستیم.
او در ادامه مصاحبه خودش عنوان کرده که چشماندازی برای رشد کمپانی خود در بازه زمانی گفته شده نداره و هدف اونها صرفا بقا در این شرایط اقتصادیست.